Blog

Aprovació de la Llei ELA al Congrés dels Diputats

El proper 10 d’octubre, a les 11.00, se celebrarà el ple d’aprovació de la LLEI ELA al Congrés dels Diputats.

L’acte serà emès en directe des del canal del Congrés: www.congreso.es/ca/congreso-en-directo

Totes les persones afectades d’ELA que ho vulguin, tenen l’oportunitat de participar a aquest important moment des de dins del Congrés a Madrid. A causa de les característiques de l’hemicicle, un edifici del segle XIX que no està adaptat, l’accés per a persones amb cadires de rodes és extremadament limitat. Per tant, els espais de tribuna sol·licitats hi podran accedir persones que puguin entrar l’hemicicle pujant unes escales, les altres podran seguir l’aprovació des de la Sala Constitucional del Congrés. Si hi ha persones amb ELA que puguin accedir sense cadira de rodes, si us plau, feu-ho saber perquè puguin entrar a l’hemicicle. L’aforament estimat a la Sala Constitucional és d’aproximadament 130 persones.

Posteriorment, hi haurà una roda de premsa, en la qual hi participarà Juan Carlos Unzué, a la mateixa Sala Constitucional.

És fonamental que totes les persones interessades a assistir enviïn un correu a info@conela.org amb les dades següents:

  • Nom
  • Cognoms
  • DNI
  • Número de telèfon
  • Indicar si són persones malaltes, cuidadors/cuidadores o professionals
  • Indicar necessitats específiques

A continuació, podeu veure el text que finalment ha quedat per votació, el qual va ser aprovat per unanimitat a la “Comisión de Derechos Sociales” del Congres l’1 d’octubre:  Llegir document

Si la Llei ELA és aprovada al ple del Congrés aquest 10 d’octubre, que tot apunta que ho serà, continuarà el seu procés legislatiu al Senat, on serà debatuda en les següents setmanes. I, si el Senat l’aprova sense modificacions, la Llei ja es publicaria al BOE, si tot va a temps, a finals d’octubre.

Post a comment