“Mariposas por la Vida” és una guia complerta única que recull la totalitat de les espècies de papallones diürnes de Península Ibèrica i, alhora, és un llibre solidari que ret homenatge a en Gabino, un entusiasta naturalista i fotògraf que malauradament es va veure afectat per l’ELA. S’ha elaborat amb la col·laboració de moltes persones que han aportat cadascuna la seva part, més gran o més petita, però totes indispensables. Des dels gairebé 300 fotògrafs que, de manera totalment desinteressada, van cedir les seves imatges, passant per tots aquells que van comprar el llibre anticipadament per tal de poder-ne finançar la seva edició, fins a la grandíssima tasca de recopilació, selecció i maquetació dels creadors del projecte, uns idealistes amics d’en Gabino. A més, aquesta publicació, també funciona com un gest solidari cap a la Fundació Miquel Valls ja que tots els beneficis obtinguts amb la seva venda aniran destinats a la lluita contra l’ELA.
Autor: Diversos autors
Editorial: Objectiu Natura

Morrie Schwartz, el vell professor, està afectat per una avançada ELA, i Mitch, el seu antic alumne, el visita cada dimarts per assistir a un curs molt especial. Un curs en què parlaran de temes com l’amor, la família, l’amistat, el perdó, i gràcies al qual Mitch arribarà a entendre el veritable sentit de la vida. Les últimes classes de Morrie ensenyaran a Mitch el valor de les paraules, la riquesa de les emocions i el plaer de la ironia, però, sobretot, la dignitat de què es pot ser capaç davant de l’adversitat. Els dimarts amb Morrie és un relat directe, emocionant i captivador que ha colpit la consciència de milions de lectors i que explica amb senzillesa el curs natural de la vida.
Autor: Mitch Albom
Editorial: Labutxaca
Editorial: Ebolsillo
Disponible en versió catalana i castellana.

L’amor vertader, la família, la venjança, les segones oportunitats, la sinceritat… En aquesta nova novel·la, Albert Espinosa, el creador de Polseres Vermelles, ens submergeix en una història emocionant protagonitzada per uns personatges inoblidables que ens faran reflexionar i descobrir el que realment és important a la vida. «Mai no ens mentirem… Escolta’m bé, això implica alguna cosa més que ser sincer… En aquest món hi ha molta gent falsa… Les mentides t’envolten, i saber que hi ha un arxipèlag de persones que sempre et diran la veritat és molt valuós… Vull que formis part del meu arxipèlag de sinceritat…»«El fet de saber que pots confiar en l’altra persona, que mai no et mentirà, que sempre et dirà la veritat quan l’hi demanis, no té preu… Et fa sentir fort, molt poderós…»«I és que la veritat mou mons… La veritat et fa feliç… Crec que la veritat és l’única cosa que importa…»
Autor: Albert Espinosa
Editorial: Plaza & Janes Editores

Albert Espinosa: “El món groc és un món fantàstic que vull compartir amb tu, és el món dels descobriments que vaig fer durant els deu anys que vaig estar malalt de càncer. És curiós, però la força, la vitalitat i les troballes que fas quan estàs malalt serveixen també per quan estàs bo, en el dia a dia. Aquest llibre et farà conèixer i entrar en aquest món especial i diferent, però sobretot et farà descobrir els «grocs»: el nou esglaó de l’amistat, les persones que no són ni els amants ni els amics, aquella gent que s’encreua a la teva vida i que amb una sola conversa pot arribar a fer-la canviar. No t’avanço res més, hauràs de llegir el llibre per poder començar a trobar els teus «grocs». Potser un d’ells sigui jo… El món groc parla de com és de senzill creure en els somnis perquè es facin realitat. I és que creure i crear només són a molt poques lletres de distància. A què esperes per saber qui són els teus «grocs», la nova manera de veure l’amistat!”
Autor: Albert Espinosa
Editorial: Debolsillo

“La mare està malalta” és un emotiu conte solidari escrit per l’Eva Vallespí. En ell explica d’una manera propera i amable un esdeveniment tant impactant  com és el que una mare rebi el diagnòstic d’una ELA i el procés que se’n deriva. La Fundació Miquel Valls va intentar fer costat a tota la família en aquells durs moments i des d’aleshores sempre que poden ens donen un cop de mà. Volem agrair a tota la gent de Móra la Nova, el seu poble, que s’ha implicat en aquest projecte i especialment a l’Eva per l’ajuda que sempre ha prestat i presta a la nostra entitat i a la lluita contra l’ELA.
Autora: Eva Vallespí
Disponible en versió catalana i castellana.
Editorial: Debolsillo

La vida de la Lucía està a punt de donar un gir de 180 graus. Una gran advocada que ha renunciat a la seva carrera i a un gran amor per la seva família. La passió i el desig han desaparegut del seu matrimoni però ella es diu a si mateixa que això és normal, que li passa a totes les dones de la seva edat. El que ella no sap és que el destí i la seva gran voluntat li tenen reservades grans sorpreses. Gràcies als consells que la seva amiga Paula (una noia amb ELA que conviu amb ella en el dia a dia a la fundació ELAcourt) aconsegueix deixar de banda l’etern agraïment que demostra als altres i el voler complaure a totes les persones del seu voltant, per centrar-se en ella mateixa i així aconseguir la felicitat.
Autora: Astrid Gallardo
Editorial: Tombooktu

Nedar amb dofins, viatjar a la recerca d’aurores boreals, veure com una filla s’emprova vestits de núvia, construir una cabanya chickee o buscar els ancestres en països llunyans són records que es graven a la memòria. Quan Susan Spencer-Wendel va saber que patia una esclerosi lateral amiotròfica, la seva vida va canviar. A partir de llavors, va decidir que viuria cada moment al màxim, gaudiria plenament al costat de les persones estimades, viatjaria als llocs somiats i aprendria a somriure pels moments viscuts. Va decidir que regalaria records a aquelles persones que volia que no l’oblidessin.
Autors: Susan Spencer / Wendel i Bret Witter
Editorial: Ara Llibres

La Mirla i en Cesc abandonen la seva parella i la seva família, respectivament, degut als problemes de relació dins del nucli familiar. El destí fa que es trobin i que recorrin junts un camí que els farà viure variades i emotives experiències vitals. Recordaran amb enyorança moments, vivències i situacions del passat i faran una crítica actual del país on viuen, de com afecten al teixit social, polític, econòmic i cultural les reminiscències d’un passat no molt llunya.
Autor: José Luis Gutiérrez Gallego
Editorial: Círculo Rojo

L’única intenció es transmetre la meva experiència amb el meu amic Julio, malalt d’Esclerosi Lateral Amiotròfica, i serveixi d’entreteniment. Principalment, a tots els que estiguin en igual o semblant circumstàncies i que aquesta història entre dos amics pugui ajudar a afrontar les situacions difícils que se’ns presenten al llarg de la vida. Durant aquests anys, a través de correus electrònics, hem repassat les nostres vides de nens, i també adults. Sempre vaig tractar a en Julio com si no tingués un problema de salut, tot i ser-ne molt conscient. Que arribi al cor, perquè des d’aquell lloc ha sortit.