Atenció a domicili

Des de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls realitzem una atenció domiciliaria multidisciplinària a tot Catalunya a les persones afectades d’ELA/MMN i als seus familiars. Tenim en compte que cada persona i cada família és diferent, i per aquest motiu oferim una atenció personalitzada en el domicili per cada cas, atenent les necessitats reals i concretes.  Conèixer a les persones en el seu entorn ens permet involucrar-nos i entendre el seu dia a dia, oferint-los així una calidesa i familiaritat que per nosaltres és indispensable en el procés de recolzament i apoderament.

Aquesta atenció és realitzada per professionals en:

Atenció a les Unitats Multidisciplinàries

L’atenció a l’ELA i altres malalties de la motoneurona requereix un equip multidisciplinari que doni resposta a les diferents problemàtiques que provoca la malaltia.

A Catalunya hi ha diferents centres hospitalaris que atenen la malaltia i que ho fan dins les Unitats Multidisciplinàries d’ELA/MMN, on les persones afectades són ateses per un equip multidisciplinari especialitzat en la malaltia (neuròleg, pneumòleg, metge rehabilitador, fisioterapeuta, dietista, infermeria, etc.) Totes les visites són el mateix dia amb una periodicitat de 3-4 mesos, realitzant un seguiment continuat, evitant els desplaçaments múltiples i les esperes incòmodes.

L’objectiu d’aquestes unitats és oferir una atenció integral i de qualitat, sostenible i eficient, coordinant els diferents professionals implicats en l’atenció de les persones afectades d’ELA/MM

La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls aporta l’atenció psico-social i en teràpia ocupacional a diferents Unitats coordinant l’atenció hospitalària amb l’atenció social a domicili realitzada des de l’entitat, i fomentant la recerca científica en aquests centres. Actualment els professionals de la Fundació (Treballadora Social, Terapeuta Ocupacional i Psicòloga) formen part de l’equip de la Unitat Funcional de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge- HUB, de la Unitat Multidisciplinaria d’ELA/MMN de l’Hospital del Mar (Parc de Salut Mar), de la Unitat Funcional d’ELA/MMN de l’Hospital de Sant Pau i Santa Creu i des del 2020 una de les psicòlogues també forma part de  la Unitat de Malalties Neuromusculars de l’Hospital Vall d’Hebron.

Els professionals de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls aportem a les Unitats Multidisciplinàries:

  • El suport a l’equip mèdic en l’atenció a les persones afectades en les diferents visites que realitzen a l’hospital, aportant la vessant psicosocial i espiritual.
  • El suport emocional a les persones afectades i als seus familiars, en el difícil moment del diagnòstic i en el seu posterior seguiment.
  • La informació als recent diagnosticats/des sobre la tasca que desenvolupem des de la Fundació i els serveis que oferim.
  • L’enllaç entre els pacients i els diferents especialistes, transmetent la informació que es deriva de l’atenció a domicili a l’equip mèdic.
  • La comunicació de les necessitats generals de les persones afectades pel que fa a l’atenció mèdica rebuda.

Ortopèdia ELA

Des de l’Ortopèdia ELA oferim els nostres serveis a les persones afectades d’Esclerosi Lateral Amiotròfica de tot el territori català.

Es tracta d’un projecte on la filosofia i els valors de la nostra entitat es mantenen intactes i alhora els beneficis obtinguts reverteixen íntegrament en el funcionament de la Fundació.

Com la Fundació, l’Ortopèdia ELA té com principal objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies.

Amb aquesta finalitat treballa l’equip de professionals que integra l’ortopèdia ELA que ofereix una atenció personalitzada, integral i especialitzada en la malaltia.

L’atenció inclou l’assessorament del nostra equip especialitzat en Teràpia Ocupacional, així com el transport del material a domicili a tot Catalunya.

L’Ortopèdia ELA està adherida al Servei Català de la Salut (CATSALUT), oferint així la dispensació d’una àmplia gamma de productes ortoprotètics.

Ens pots trobar al carrer Andorra 2, local (Cantonada amb Plaça Bolívia) de Pineda de Mar (Barcelona), al telèfon 93 766 53 99 o per correu electrònic a info@ortoela.cat