Notícies

Titular notícies

EL PROGRAMA PER A L’ATENCIÓ INTEGRAL A PERSONES AMB MALALTIES AVANÇADES CELEBRA 10 ANYS

Dimarts 19 Novembre 2019


El programa impulsat per “la Caixa” Atenció Integral a Persones amb Malalties avançades celebra el seu desè aniversari havent atès a 36.000 persones que es trobaven en situació de final de vida i més de 48.700 familiars a tota Catalunya.

La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls va entrar com a Equip d’Atenció PsicoSocial (EAPS-FMQV) d’aquest programa l’any 2015, sent l’únic especialitzat només en ELA, atenent des del Departament de Psicología, totes les persones afectades, familiars, i assessorant als serveis mèdics, assistencial i d’atenció que també donen suport als afectats per aquesta malaltia.

Durant aquesta dècada s’ha anat ampliant aquest programa fins a arribar a 42 equips de suport domiciliari EAPS a tot Espanya, 9 dels quals a Catalunya.  Atenent a tot el país unes 175.000 persones que pateixen o han patit una malaltia avançada i més de 239.000 familiars d’aquests. El programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades realitza una atenció psicosocial en l’àmbit de les cures pal·liatives per a persones a final de vida i els seus familiars a través de professionals en psicologia, treball social, infermeria, personal sanitari i voluntaris, entre d’altres.

L’EAPS-FMQV està format per professionals en psicologia i voluntaris de la Fundació Miquel Valls i ofereix atenció psico-social-espiritual a les persones afectades d’ELA i les seves famílies, en col·laboració amb els equips d’atenció a aquestes patologies d’organitzacions públiques o concertades (centres hospitalaris, centres sociosanitaris, PADES, etc). La finalitat d’aquest suport és una atenció integral, cobrint les necessitats i les demandes en les àrees de l’atenció emocional, espiritual i social dels pacients i les seves famílies, de l’atenció al dol i oferint suport als professionals dels equips sanitaris, complementant la seva actuació i coordinant totes les intervencions.
 

 

En motiu d’aquests 10 anys han entrevistat a l’Agustín, afectat d’ELA, la seva filla Laura i la Sandra, psicòloga de la Fundació i membre de l’EAPS-FMQV, en que parlen d’aquest programa i de l’atenció que dóna. Fes clic aquí per llegir l’entrevista sencera.

I finalment, per concloure aquest any d’aniversari, el 18 de novembre va tenir lloc a CaixaForum Barcelona l’acte de commemoració d’aquests 10 anys on es van fer diferents parlaments de professionals del programa, experts en cures pal·liatives, persones ateses i voluntaris entre d’altres persones que formen aquest important programa. Per finalitzar l’acte, es va fer un reconeixement a tots els Equips d’Atenció PsicoSocials, entre ells el de la Fundació Miquel Valls.


Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm