Notícies

Titular notícies

OBERT EL TERMINI PER DEMANAR ELS AJUTS PUA (PRESTACIÓ D’ATENCIÓ SOCIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT)

Divendres 29 Juny 2018


Us informem que s’han obertes les prestacions PUA (prestació d’atenció social per a persones amb discapacitat). Aquests ajuts van destinades a pagar econòmicament aquelles ajudes tècniques que s’hagin comprat durant aquest any per tal de poder facilitar l’autonomia personal. Heu de pensar que, per cobrar la prestació s’ha de presentar la factura del material i, per tant, aquest s’ha d’haver comprat prèviament.

Les prestacions són per obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació de vehicle i ajudes per a l’autonomia personal i comunicació (aquí queda exclosa la butaca elèctrica).

Per poder accedir s’han de tenir en compte les següents premisses.


  • Estar empadronat i tenir residència legal en un municipi de Catalunya durant cinc anys, dos dels quals han de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Tenir reconegut el grau de discapacitat igual o superior al 33% abans dels 65 anys o haver presentat la sol·licitud. Si ets beneficiari d’una pensió d’incapacitat laboral també podràs tenir-hi accés.   
  • La prestació estarà condicionada als ingressos econòmics de la persona beneficiaria (si cobreu una gran invalidesa només es compta el 100% de la base de cotització). Per accedir al 100% de l’ajut no es pot cobrar més de 853,68 €/mes, per cobrar el 75% de l’ajut no es pot cobrar més de 1.422,8 €/mes, per cobrar el 50% de l’ajut no es pot cobrar més de 1.707,36 €/mes. Si es cobra més de 1.707,36 €/mes, l’ajut serà del 25 %. Tot i així, si al domicili conviuen familiars a càrrec, el barem és més alt.

Si valoreu que voleu demanar aquesta prestació us podeu posar en contacte amb la vostra treballadora social de la Fundació abans del 6 d’agost, us facilitarà la informació més detallada (com i on presentar el tràmit, què demanar i documentació a presentar). El termini per presentar l’ajuda finalitza el 16 d’agost.

 

Últimes Notícies

NEWSLETTER 

Subscriu-te i rep mensualment tota la informació sobre la Fundació Miquel Valls

Subscriure'm